Joey Willemsen

Joey had wegens gezinsuitbreiding een andere auto nodig en kocht een Ford Focus

1. Hoe zijn jullie bij Zoek Mijn Droomauto terecht gekomen?

We kennen de eigenaar Fred Vink via de Waterski baan Twente en zijn via Fred bij Zoek Mijn Droomauto terecht gekomen.

2. Waarom hadden jullie een andere auto nodig?

Wij rijden al jaren in een Ford Focus, en gezien de leeftijd en de hoge kilometerstand was de Ford wel aan vervanging toe. We hadden bij de vorige APK-keuring al te horen gekregen dat we het volgend jaar hoge onderhoudskosten zouden kunnen verwachten zoals de distributieriem en een grote beurt. Met deze gedachte zijn we gaan nadenken of het niet verstandiger was om op zoek te gaan naar een andere auto i.p.v. het geld weer in de huidige auto te investeren.

3. Naar wat voor een auto waren jullie op zoek?

We waren op zoek naar een auto van hetzelfde formaat als een Ford Focus, alleen een stuk nieuwer en met een lagere kilometer stand. Daarnaast vonden we het belangrijk dat de kofferbak ook weer groot genoeg moest zijn. We hebben een kleine dus de kinderwagen moet er wel goed inpassen.

4. Hoe verliep de aanvraag voor een zoekopdracht?

We hadden een vrijblijvende afspraak voor een zoekopdracht met Fred gemaakt. In het begin van het gesprek werd uitgelegd hoe het gehele zoekopdracht proces werkt en vervolgens moesten we aangeven wat de wensen waren betreft onze droomauto. Daarna zijn we samen met Fred gaan kijken welke auto’s voor ons geschikt zouden zijn wat betreft onze opgegeven wensen. Nadat uit het gesprek naar voren kwam dat een Ford Focus of een Opel Astra wel binnen onze opgegeven wensen vielen, is Fred daar vervolgens mee aan de slag gegaan.

4. Zoek Mijn Droomauto had een Ford Focus en een Opel Astra stationwagen voor jullie gevonden. Welke auto hebben jullie uiteindelijk gekocht en waarom? We kregen een Ford Focus en een Opel Astra via de e-mail gepresenteerd. Ondanks dat de Opel Astra aan onze wensen voldeed, vonden we de Ford Focus een mooiere auto. Dit had er ook mee te maken dat we ook al jaren lang in een Ford Focus hebben gereden, en dit ons ook altijd goed bevallen is.

5. Waarom hebben jullie ervoor gekozen om via een zoekopdracht een auto te kopen?

We hebben beide geen verstand van auto’s en daarnaast is het lastig om zelf op zoek te gaan als je eigenlijk niet weet waarop je moet letten bij het kopen van een auto. Bij Zoek Mijn Droomauto is het heel simpel. Je geeft via de website of in een gesprek aan wat je wensen zijn betreft je “droomauto” en binnen 2 á 3 werkdagen krijg je een aantal auto’s via de e-mail gepresenteerd.

Vervolgens geef je aan welke auto je voorkeur heeft. Nadat we de Ford Focus als voorkeur hadden doorgegeven, is Autobedrijf De Witte Vink langs de Ford dealer in Duitsland gegaan om de Ford ter plaatse te inspecteren op schade en om een technisch controle uit te voeren. Nadat de controles waren uitgevoerd en er geen gebreken uit de controles zijn geconstateerd, heeft Autobedrijf De Witte Vink de Ford aangekocht. Na het ophalen van de auto, heeft de Ford een onderhoudsbeurt gekregen en is de Ford aangemeld bij de RDW en de douane voor het aanvragen van een Nederlands kenteken. Na 10 werkdagen kregen we een e-mail bericht dat het Nederlands kenteken binnen was en we een afspraak konden inplannen voor het ophalen van de Ford. De Ford stond netjes gepoetst voor het pand!

6. Zouden jullie in de toekomst weer via www.zoekmijndroomauto.nl een auto kopen of?

Ja, dat zouden we zeker doen! Het voordeel is dat je een auto bij een vertrouwd adres koopt. Daarnaast krijg je goede service en kun je ook altijd voor onderhoud terecht.

Terug

16-04-2019

dewittevink.nl - zoekmijndroomauto.nl ®